lördag 7 juli 2012

En mamma gör så gott hon kan

En mamma gör så gott hon kan. Ingen bra dag för henne, men hon låter fantasin ta sina egna vägar. Hennes son följer så snällt med och hoppas det ska hända roliga saker som han minns.

Mamman har nagellack! Det piggar upp. Nu är naglarna mer skarpt godisrosa än vad som syns här. En härlig sommarfärg med andra ord även om man inte är solbränd. För det är inte den här mamman...

Det här är mamman sittandes i bilen. Innan äventyr måste dom tanka.

Man skulle kunna tro att mamman gjort lilla sonen ledsen. Men det har hon inte. Han har just laddat CDn med Rammstein och väntar på att få poppa högt... väldigt högt.

Mamman bjuder på lunch på ett favoritcafé i stan, Tratten. Dom goda smörgåsarna gör att vi sitter länge och pratar livets allvarligheter. För är man 10 år finns det massor man måste diskutera och fråga om.

Vi njuter av gården på baksidan. Av någon konstig anledning så är det första gången. Det har alltid blivit att vi hamnat inomhus.

Mätta och belåtna tar vi en tur på stan och sen vidare med bilen.
Sonen undrar förundrat om man får köra här när vi svänger in på en bondgård. Mammans hjärna tyckte det var dags för sonen att testa något nytt, nämligen självplock av jordgubbar. 4 byttor ihopplockade på ungefär en 15 minuter. Å så ett visst svin på ca 6 jordgubbar... :-P

Äntligen! Stranden. Mammans fötter har i flera veckor skrikit om att få gå barfota Kroppen och själen har velat att bara vara. Tja... Fötterna fick som dom ville i alla fall. Första doppet vart också avklarat. Bara vara.... Kan diskuteras när sonen är som en kalv på grönbete. Han syns på bryggan där till vänster. ;-) Lycklig han med!

Å se man på vad som hittas på badstranden! Det märks att det inte varit så mycket folk här trots att veckan bjudit på vackert väder. Smultronen brukar vara bortplockade i vanliga fall. En handfull smultron räcker till två munnar.
Käre sonen gör sitt första grässtrå fullt med smultron på. Röd och vacker om munnen blir man då. ♥

Mamman låter barnet inom sig sakta vakna. Den lilla mamman vill också ha ett grässtrå att trä dom vackra röda bären på. Den lilla mamman klottar på, för allt går ju ändå att tvätta bort. Å den lilla mamman är nöjd och lycklig. För den stora mamman har inte låtit henne leka så här med smultron på många, många år.

Pappan... Ja han har jobbat han. Han har jobbat hela långa dagen. Sent på kvällen hämtas han av mamman och sonen från sitt jobb och får äta middag ute. Idag är hans sista arbetsdag för nu går han på fem veckors semester.
Efter middagen tas en lugn och skön biltur sakta hemåt med vissa krumeluriga omvägar. Såna vägar får man ta när ingenting väntar dagen efter.
Sonen räknar rådjur, vildsvin och älgar. Lyckan är gjord när man kan se några av dom riktigt nära.
Pappan och sonen planerar än tidig, tidig morgontur om vädret är någorlunda för foto också. Gärna får någon gå ut och göra lite dimma i gryningsljuset... :-)

© Alla foton
Laila Söderström

Klicka på fotona och du kan se dom lite bättre då.

3 kommentarer:

Anna sa...

De ser ut som ni haft en riktig mysig sommardag, en svensk sommar!!
Hoppas vi får njuta några dagar till!
Ska inte du ut i gryningen?
Kram

sussilull sa...

men å vilken mysig dag! Och du har helt rätt. Man känner sej finare och kvinnlig med målade naglar :-) Inte visste jag att tratten hade uteservering på baksidan :-S Där har jag aldrig varit. Får nog bli en tur dit på lördag. Stor kram till dej laila!!

Pia sa...

Vilken härlig dag ni fick, du och sonen och sedan på slutet även pappan!! Så fint skrivet av dig.
Kram!!!