tisdag 8 februari 2011

V i l k e n d a g ! ! !

Jag är så totalt väck av trötthet och värk!
Idag har jag varit med Fredriks klass till Konserthuset i Stockholm. Allt som kunde ha gått fel har gått fel! Vilket gör att kära sonen, som inte klarar sånt, har varit helt upp och nervänd. Det var en himla tur att jag var med! :-) Annars hade han gått av redan vid Sockholm Södra och travat bort till Skapa Hobby. Dit hittar han alldeles själv.

Det började med att en SLbuss som var speciell beställd för två klasser inte kom. Där stod ca 50 barn i kylan och ovädret som var i morse och huttra.
När man sen efter mycket om och men får tag på någon berörd så talar dom om att ingen buss kommer. Kasta sig på någon av dom ordinarie bussarna och sen vart den en massa bussbyten och strul för att den huvudansvarige fröken inte riktigt ville lyssna på oss som kan bussturerna i Södertälje... :-\
Väl nere vid tåget så missar vi det precis! Vid den här tiden på dagen går dom inte i kvartstrafik utan varje halvtimme.
Vi håller nu på att missa hela konserten.
Efter mycket om och men och mer huttrande i kylan så kontaktas Konserthuset.
Vi får komma in på nästa föreställning istället lovar dom. Jubel bland barnen. Mutter bland en del lärare för dom inser att det blir övertid.
Tåget kommer, vi kommer till Stockholm och går bort till Konserthuset. En timme sena är vi framme i mål.
Eftersom allt blivit upp och nervänt så ska vi nu äta matsäck före konserten. Vi har blivit lovade att få sitta i en sal och äta i lugn och ro.
Men si de går inte när vi är här redan nu! Salen öppnas endast efter konserten för dom som behöver. Den som vi egentligen skulle ha gått på är inte riktigt slut. Allt vi råkat ut för bevekar inte vakterna.
Vi får sitta i en trappa och äta! :-o
Alla hinner, lite muttrigt, ta upp sin mat och ta någon tugga...
Då har en annan fröken gått och pratat med någon annan vakt om att det är ohygiensikt och farligt att sitta mitt i en stor trappa.
Vi får plocka ihop och blir anvisade till en garderob att sitta i. Ungarna är nu i upplösningstillstånd kan jag tala om!
Lagom tills vi satt oss att äta där så rasslar alla som varit på den första föreställningen ut i en stor hall bredvid och vilken jävla ljudvolym det vart.
Barnen äter och blir kissnödiga. Kisskön är flera meter lång och nu ska vi helt plötsligt in i konsertsalen. Å fort satan skulle det gå också!
Konserten och den lilla uppvisningen med rymdhäxorna går bra iallafall
Tillbaks ut i dom stora hallarna, toabesök för dom stackarna som inte hann innan, samla ihop Fredriks klass och samla ihop den andra klassen. (Dom har 4 vuxna med sig, men inte sin ordinarie lärare. Det är kaos minst sagt)
Mot stationen, missar tåget.
Sen kommer en fröken på att man kan sätta sig och vila tills nästa tåg kommer (som nu har börjat gå i kvartstrafik igen). Sen inser hon att "Oj då , det kommer ju ett snart."
Rasslar iväg, glömmer bort en mamma som gick för att köpa kaffe, hysteriskt barn som upptäckt det, hysteriskt barn slängs ombord på tåget iallafall, borttappad mamma har aldrig åkt pendeltåg och kommer förtvivlat inspringandes till slut. Hon visste inte ens vart hon skulle ta vägen.
Hem till Södertälje
Laila halkar på sitt trasigt, sjuka knä på isgatan som är vid bussarna i Södertälje. Ser stjärnor!
Bussen som ska tillbaks till skolan går varje halvtimme så nu får vi vänta ett tag till.
Bussen blir mer än knökfull, men alla kom fram trots allt.

Laila och Fredrik håller på att falla ihop totalt innan vi kommer hem. Vi hade bilen vid skolan och var tvungen att ta den vägen hem.
Per hade straxt innan oss hunnit hem från jobbet och får höra två personers förvirrade berättelse om en Stockholmstur...
Den snälle Per ber Laila att vila. Hon tackar inte nej och sover i nästan tre timmar. Under tiden fixar han middag.
Fredrik ställer in sin teaterlektion av trötthet.

Nu försöker jag bara glömma den här dagen! Tar några värktabletter, för nu är det inte roligt att heta Laila med all värk.
En ny dag imorgon. :-)

2 kommentarer:

Sollan - den arga! sa...

Men HERREGUD! Jag skulle tacka nej till varenda liknande tillställning efter detta. Du MÅSTE gå vidare och informera rektor om detta. Jag blir sååå arg!! Och bussbolaget borde på ersätta för sveda och värk! Jag blir så urförbannad!!
Stackars stackars er!!
Kramar om hårt!

elsamaja sa...

Den fröken borde lära sej att lyssna lite bättre, till att börja med, allt det andra är inte mycket nån enskild person kan göra nåt åt, men det är bedrövligt att det ska vara sådär!!
Jag hoppas att den här dagen, plus veckan framåt blir lugn så du har chans att hämta dej.
Kram