torsdag 24 januari 2013

Aj!

Idag har jag huvudvärk! Å tyvärr har den bara blivit värre och värre under kvällen. :-\
Det är en del "måste"saker som ligger och maler inombords. Blir väl förmodligen lite inre stress. Men än så länge kan jag inte göra så mycket själv. Jag kan bara förbereda så att jag är beredd när saker dyker upp från olika håll.

Just nu är Fredrik inne i en period där han är ömsom liten och ömsom stor. Är det något som är vanligt när en liten kille håller på att bli stor månntro?Han blir ju alldeles snart 11 (hur nu det gick till?)
Ikväll har det varit mycket, mycket närhet. Han har haft en tuff dag i skolan idag så det är väl det som också "kommer ut" så här under kvällen. Det värsta är att han får så svårt att somna och det blir alldeles för sent innan han kan komma till ro. Det bekymrar mig!

Fredrik och jag har sprungit fram och tillbaks på biblioteket här ett tag. Han slukar så himla mycket böcker och jag bara älskar att han gör det också. :-) Den världen vill jag inte att han ska vara utan!
När vi härjade runt där senast fastnade min blick vid en bok som heter "Det blåser på månen". Det klingar små klockar i hjärnan, men jag får inte fram något riktigt minne av den . Jag tänkte att jag lånar hem den och läser. När jag var barn läste jag så otroligt mycket böcker, men jag tror nog mer på att det var fröken som hade högläsning ur den. Men sen när jag sökte nu på Google och via Wikipedia så kom jag på: sommarlovsföljetong! Är det någon mer än jag som satt klistrad vid radion och lyssnade på sommarloven?

3 kommentarer:

Trädgårds/Hage-intresserad sa...

Den lät fin, och måste nog läsas...
Ha en fin dag och helg
Kram

Eva Trillian sa...

"Det blåser på månen" var min absoluta sommarföljetongsfavorit! :) Missade inte ett avsnitt.
Har funderat på om man ska våga läsa boken, nu igen, som vuxen, eller om man bara förstör ett fint bok-minne ... tror jag låter bli?
Kul att han tycker om att läsa! Det är som att få en inblick i miljoner världar :)

aino sa...

det är en stor gåva att läsa böcker! det blåser på månen är ju en klassiker. jag har läst om den som vuxen och den höll! däremot bör man nog inte läsa om biggles, kitty och sånt som vuxen, vilket jag gjort, de håller inte och man känner sig fånig, när man betraktar de böckerna med vuxna ögon.
numera "läser" jag mina böcker med hjälp av daisyspelare, dvs jag lyssnar på dem med en speciell cdspelare anpassad för oss med lite besvär.
tack för alla fina kommentarer hos mig!
allt gott till dig!
aino