onsdag 13 juni 2007

Jag är så stolt!!!

1. Min son är en storfiskare! Bara så ni vet det. :-)

I måndags var det Knattemette här i Södertälje som Södertälje SportfiskeKlubb höll i. Vi var nere vid Scaniasjön. Underbart väder och en massa barn i blandade åldrar som var förväntansfulla.
Det här var första gången som Fredrik skulle meta. Han har velat vara med på tävlingen och frågat hur många dagar det varit kvar. Samtidigt har han varit lite bekymmrad eftersom han tycker man ska släppa tillbaks fisken igen. Å det blir ju lite svårt i en tävling. Men efter mycket prat fram och tillbaks så godtog han det.

Resultatet? 6 aborrar på en timme! :-)
Vägningen gav oss resultatet 311 g.
Å sen var det korvätning för barn och vuxna innan prisutdelningen.

Spänningen var stor när resultatet skulle läsas upp. Vi hade hamnat lite på efterkälken så jag hörde bara att dom ropade upp Fredriks namn. Så jag fick jaga på honom lite. Det visade sig att han vunnit första pris i sin grupp (ålder 3-7 år). Han fick en alldeles egen guldmedalj och sen fick han välja mellan en plånbok och solglasögon också. Det bidde ett par solglasögon! När applåderna kom så såg han ut som "Vad är det som händer?"
Om han var nöjd? Jo du! Så glad och stolt! Han vill ut igen och fiska... Guldmedaljen skulle minsann med till dagis och visas upp!
2. Jag är stolt ägare av en äkta Fanny tavla!
Denna underbara människa har gjort en sådan vacker canvastavla av Pers kort! Det kortet där jag och Fredrik snuffsar på syrenerna.
Det är så otroligt gulligt av henne och jag vart så rörd när jag såg den i lördags.
Jag ska höra med Fanny om hon själv har fotat av tavlan. Just nu är hon i Holland. Annars fotar jag den senare så ni får se hennes underbara jobb med den.
Vilka vänner och bekanta man har.... :-D Kram till er alla!

© Laila Söderström och Per Jardemyr

5 kommentarer:

Sollan sa...

GRATTIS, GRATTIS i massor till storfiskaren!!! Jättekul!!
Krama honom från mig.
Men vad spännande, jag blir ju jättenyfiken på Fanny tavlan. Vill se!!

Miapuh sa...

Tjoho!
Gratta Fredrik :)
Ja men visst, snälla gå kurser med mig i höst :) det är så skoj.

Skall vi ses något nästa vecka?
Hur mås? får jag se canvasen?
Killarna hälsar
kramis

Marita sa...

Vilken storfiskare!!! Grattis Fredrik!
Och den där tavlan vill jag gärna se.

fanny sa...

Laila: jag har fotat av canvasen, men ville inte ladda upp den forran du hade fatt den. Lagger upp bilderna nar jag kommer hem, sa kan du lanka till mig. ursakta att det inte ar nagra prickar over bokstaverna, surfar fran Holland. Kul att du gillade tavlan! :-) Den var saaa skoj att gora! kram

Anonym sa...

Per fiskade mycket när han var yngre så det vore konstigt om inte han kunde visa Fredrik hur det går till. Snyggt jobbat.
Anders.